Kuoron esittely

14267k056.jpgVox Polaris -kuoro on perustettu vuoden 2011 lopussa ja toiminta pääsi täysipainoisesti käyntiin tammikuussa 2012. Vox Polaris ry on sitoutumaton sekakuoro, jonka tavoitteena on tarjota monipuolisia ja korkeatasoisia kuorohaasteita niin laulajilleen kuin yleisöllekin. Laulajat kuoroon valitaan koelaulun kautta.

Kuoro esittää eri tyylilajien sekä säestyksetöntä että säestyksellistä kuoromusiikkia ja tässä yhteistyötä on tehty paikallisten musiikinopiskelijoiden sekä ammattilaisten kanssa. Kuoron yhtenä toimintaperiaatteena sen perustamisesta lähtien on ollut paikallisten muusikoiden työllistäminen ja kulttuurinen yhteistyö yli rajojen.

Kuoro tarjoaa laulajilleen myös monipuolista kehon ja äänenkäytön koulutusta. Kuoroa ovat kouluttaneet mm. Eija Jokela (pilates), Riikka Puumalainen (jooga), Tarmo Hakkarainen ja Tarja Ärväs (taiji, chi kung, parantavat äänet), Antti Raekallio (rytmiikka), Tuomas Juntunen (ilmaisu), Anniina Aunola (ilmaisu ja afrikkalainen tanssi), Merzi Rajala (rytmimusiikki, tyylien estetiikka ja fraseeraus), Virpi Rautsiala (ilmaisu ja esiintyminen), Tiina Taskinen-Viinikainen (hiljainen laulu), Tuovi Kasurinen (Asahi) ja Marko Salmela (rytmiikka), Veera Airas (improvisaatio, ilmaisu), Kaarina Ollila (kehontuntemus ja äänenkäyttö), Niko ”Rölli Vainikainen (beatbox), Teija Korhonen (rytmilaulu).

Kuoro on konsertoinut pääasiassa Kuopiossa, mutta vieraillut myös naapurikunnissa ja ollut mukana ANTI Festivaalin performansseissa 2012 (Night Tripper) ja 2018 (Still Life). Konserttiyhteistyötä on tehty lauluyhtye Campuksen, Kuopion Musiikkilukion kuoron (nyk. Taidelukio Lumitin), Mieskuoro Kuopio-Kvartetin, Maaningan seurakunnan lapsikuorojen ja Äidin Ääni -kuoron kanssa.

Kesäkuussa 2017 kuoro osallistui Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen. Kuoro sai esityksestään kolme pronssileimaa. Kuoro osallistui Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen myös kesäkuussa 2019. Tällä kertaa tuliaisena oli yksi hopealeima.